Ice island in Izola

Ice island in Izola

In the festive season, Izola has become an icy island of unforgettable winter experiences with no end in sight. The Ice Kingdom promises a brand new skating rink, plenty of music, theater, dance and entertainment, and with all of this you will enjoy the excellent cuisine of our caterers.

Stara in jezna čarovnica Zima si je letos od vseh mestec izbrala prav Izolo ter jo uročila v ledeni otok - bilo ji je pač malo dolgčas. Na ves glas je zarjovela: "V Izoli naj od zdaj naprej vladajo le jeza, dolgčas in mraz", ob tem pa dodala še "…edino, kar lahko reši meščane, so pravljična bitja in otroci, ki morajo celo zimo rajati in odganjati zle sile uroka!"


Pravljična bitja so se ob tej novici takoj zbrala na sestanku in pripravila najbolj zabavno in čarobno zimsko dogajanje kar jih pomnimo. Čarovnica lahko le sanja, da jim ne bo uspelo. Na sestanku so se bitja odločno dogovorila, da bodo s svojimi dobrimi silami prižgala luči, ki bodo mesto krasile vse do zadnjega dne zimskega rajanja, s katerim bomo dokončno pokopali urok stare čarovnice. Zima bo tako Izolo ovila v čarobni plašč ter jo spremenila v pravi #LedeniOtok zabave. Pravljični junaki bodo tako 30. novembra s svojim petjem izolske ulice, parke in ceste ovili v bleščeč sijaj, ki bo mesto krasil vse dokler s skupnim rajanjem ne premagamo čarovnije.

Na drsališču z ribičem Bepijem

Izolski ribič Bepi je že čisto neučakan. Vsak dan pridno brusi svoje drsalke, na katerih se bo podal v magični svet zimskih zgodb, glasbe, plesa in drugih nepozabnih zimskih doživetij. Slišal je namreč, da bo v Izolo prišel pomagat tudi Dedek Mraz z vsemi svojimi pomočniki, ki prav zdaj pripravljajo čisto novo drsališče. Vsak dan razpošlje tisoče in tisoče vabil vsem otrokom tega sveta in jih vabi, da skupaj z njim in pridnimi pravljičnimi bitji na drsalkah prinesejo v mesto veselje in zabavo.

Kaj vse vas čaka?
Celoten program prazničnega dogajanja so zimski škratje objavili kar na svoji spletni strani. Otroke bodo v svet glasbe popeljali Lea Sirk in pravljični junaki, Andreja Zupančič, Žiga Rustja, pevski zbor Lilith, Duo Pingo, izolski otroški, mladinski in odrasli pevski zbori in mnogi drugi. Z Veselimi rokicami - čisto pravimi pravljični junaki bomo lahko plesali, peli in rajali pozno v noč. Otroci bodo zapeljani tudi v svet zimskih zgodb. Zvrstile se bodo številne predstave in filmske projekcije: Kozlovska sodba v Višnji Gori, O starki zimi in njenih pomočnikih, Pod prazničnim dežnikom, Čarodej in govoreči radio, Charivari, Zimske radosti, Zima je prima, Mala šola cirkusa, Ledena pravljica in druge. Mesto bo za piko na i obiskal tudi čisto pravi čarodej, pred katerim se lahko stara čarovnica samo skrije.

Seveda pa zabava ni rezervirana samo za otroke! Tudi starši boste lahko zaplesali v poskočnih zimskih ritmih, ki jih bodo na Lonki pričarali Kompanija Izolana, Lisjaki, Vlado Kreslin, Čuki, Ne me jugat, Tempera band, Primorski fantje in mnogi drugi.

Pravljična bitja z Bepijem na čelu nestrpno čakajo, da se skupaj poveselimo in tako enkrat za vselej premagamo zimski dolgčas.

0
Feed

Leave a comment