Slovenska istra

Tradicija in sodobnost s pridihom Mediterana

Med Kraškim robom in Jadranskim morjem se razteza košček pokrajine, kjer je podnebje še posebej prijazno, zemlja radodarna in ljudje povsem gostoljubni. Tradicija dobrega življenja preprostih ljudi se tu prepleta z vplivi beneške kulture, ki je zaradi strateške lege tega območja tu že zgodaj pustila svoje korenine. Vse to pa je začinjeno s svežo sapico sodobnih urbanih okolij.

Odkrij slovensko istro

Izola

Izola je majhno obmorsko mesto z bogato zgodovino, ki so jo spisali ribištvo in valovi. Nekoč je bila otok, njena edinstvenost pa je še danes povezana z morjem in ribištvom, predvsem pa so zanjo značilne raznolike plaže, oranžno vino, vodne aktivnosti in prireditve povezane s tradicijo in darovi zaledja. Stopite v Izolo in doživite pristni (prvi) stik z Mediteranom.

Več

PORTOROŽ & Piran

Portorož in Piran objemajo soline. Več kot 700-letna tradicija pridelovanja morske soli piše mogočno zgodbo, ki se vije skozi ozke kamnite ulice, prijetne morske zalive in plodovite gričke z oljčniki in vinogradi. Odkrijte številne obraze morske soli, ki prepletajo eterično romantiko srednjeveškega Pirana, zdraviliško tradicijo Portoroža in hedonistične užitke istrskega zaledja.

Več

Koper

Koper je mesto stoterih sonc, ki krasijo srednjeveške

benečanske palače. Sonce greje laguno Škocjanskega zatoka s stotinami ptic, Kraški rob ter svetovno znana plezališča. Na številne prireditve v Koper in njegovo okolico vabi istrska kulinarika.

Več

Ankaran

Ankaran je kraj, ki leži na južnem delu ankaranskega

polotoka, tik ob italijanski meji, obiskovalce pa očara z zelenjem, grički, vinogradi in oljčniki, ki obudijo občutke domačnosti, simpatičnosti in prijaznosti. Narava in sredozemska klima, zaradi katere je tudi zima mila, vabita na plan, na sprehode po Krajinskem parku Debeli rtič, poleti pa obiskovalce privabijo tudi urejene, zelene plaže z gostinsko ponudbo.

Več