Giovanni Visconti, GP Izola, VN Izole, VN Slovenske Istre, kolesarstvo, Slovenija, Neri Sottoli, štartna lista

V Izolo prihaja tudi sloviti Giovanni Visconti

Izola, 19. februarja – Na potrjeni štartni listi za nedeljsko VN Izole je 22 ekip, med njimi tudi italijanska prokontinentalna zasedba Neri Sottoli, s katero bo na slovenskih cestah dirkal tudi Giovanni Visconti.

Eden najboljših italijanskih kolesarjev minulega desetletja ima za seboj zelo dobro kariero, v kateri je do zdaj že nanizal 31 profesionalnih zmag. Trikrat je postal italijanski državni prvak, dobil je dve etapi na italijanskem Giru, kar trikrat je na lestvici UCI Europe Tour na koncu sezone končal na prvem mestu.


Visconti je že zmagoval tudi na slovenskih cestah, leta 2009 je z ekipo ISD Cycling Team nastopal na Dirki po Sloveniji in bil najhitrejši v etapi, ki se je končala na Ljubljanskem gradu. Visconti je pred letošnjo sezono iz world tour zasedbe Bahrain Meride stopil stopničko nižje in se pridružil ekipi Neri Sottoli, s katero prihaja v Izolo.


Na štartni listi je sicer 22 ekip iz sedmih držav, največ med njimi (6) je slovenskih ekip, na štartu bo tudi pet italijanskih zasedb.


Povezava do štartne liste

0
Feed

Oddajte komentar