V Izoli najhitrejša "srbska puščica"

V Izoli najhitrejša "srbska puščica"

Srbski kolesar novomeške ekipe Adria Mobil Dušan Rajović je zmagovalec 5. Velike nagrade slovenske Istre, prve kategorizirane dirke v Sloveniji v letu 2018.

Na zaradi burje skrajšani trasi je v šprintu v Izoli premagal Avstrijca Daniela Auerja na drugem in Britanca Matthewa Gibsona na tretjem mestu. Najboljši Slovenec je bil sedmi Rok Korošec.


Dirka, ki je kategorizirana z oznako 1.2. in je v koledarju Mednarodne kolesarske zveze, bi sicer morala biti dolga 157 kilometrov, a so se prireditelji zaradi močne burje odločili, da kolesarjem namenijo le kroge po Izoli. Tako so morali premagati 106,5 kilometra.


Slovenskim kolesarjem se je sicer kar nekaj časa nasmihala zmaga, saj sta v begu najdlje vztrajala Gregor Gazvoda (Adria Mobil) in obetavni Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum), nekaj kilometrov jima je družbo delal tudi Gašper Katrašnik (Adria Mobil).


O končnem zmagovalcu je odločal ciljni šprint, v njem pa je bila najmočnejša »srbska puščica« Dušan Rajović, ki je tako privozil zmago novomeški Adrii Mobil.. Najboljši Slovenec na dirki je bil Korošec, sicer član avstrijske ekipe My Bike Stevens.

0
Feed

Oddajte komentar