VN Slovenske Istre, Izola

Na 6. VN Slovenske Istre najboljši Marko Kump

Izola, 24. februarja – V Istri je na domačem uvodu v sezono še drugič zapored slavila Adria Mobil, tokrat je bila najhitrejša “dolenjska puščica” Marko Kump, ki je tako uspešno začel novo obdobje v novomeškem dresu.

Kump je v šprintu končal pred Paolom Totom, Davidejem Gabburo in Simonejem Ravanellijem. Peti je bil Jaka Primožič, šesti Luka Pajek in deseti Rok Korošec. Adrii Mobil je Kump v Izoli prikolesaril tretjo zmago in drugo v nizu. Lani je bil najboljši Srb Dušan Rajović, leta 2016 pa je slavil Jure Golčer.


Leta 2017 je zmagal Italijan Filippo Fortin, leta 2015 Avstrijec Gregor Mühlberger, prvi zmagovalec dirke leta 2014 pa je bil Italijan Christian Delle Stelle.
“Na startu dirke smo bili s kolesarjem manj, poleg tega pa je bila na dirki zelo močna ekipa Neri Sottoli. V uvodnih velikih krogih in tudi na klancih smo prepustili pobudo drugim in pozorno spremljali, kaj se dogaja. V zaključnih krogih pa smo vzeli nadzor nad dirko v svoje roke. Ekipa je super dirkala, tudi na koncu so me pripeljali do sprinta kot po učbeniku, tako da gre zahvala fantom iz ekipe,” je po zmagi povedal Kump, ki je po vrnitvi iz tujine v Adrio Mobil na prvi dirki takoj zmagal.


Dirka je kategorizirana z oznako 1.2. in je v koledarju Mednarodne kolesarske zveze UCI. Sicer je VN Slovenske Istre prva dirka sezone na slovenskih tleh.
Dirka je bila dolga 156,5 kilometra, na startu so bile vse najmočnejše domače ekipe, prvi zvezdnik dirke pa Italijan Giovanni Visconti, član italijanske ekipe Neri Sottoli Selle Italia KTM, še lani član moštva svetovne serije Bahrain-Merida.


(Vir: STA)

0
Feed

Oddajte komentar