Auer novo ime na seznamu najboljših

Auer novo ime na seznamu najboljših

Zaključila se je že 8. velika nagrada Slovenske Istre z avstrijskim zmagoslavjem. V ciljnem sprintu dvojice, je Daniel Auer (WSA KTM Graz) ugnal Britanca Oliverja Stockwella (Cycling Team Friuli ASD). Glavnina je za dvojcem zaostala 3 sekunde, skupinski sprint pa je za tretje mesto dobil Italjan Nicolo Buratti (Cycling Team Friuli ASD). Najboljši Slovenec je bil Matevž Govekar na petem mestu.

Dirka v organizaciji Kolesarske Zveze Slovenije, je potekala po soncem obsijanih cestah slovenske istre in je bila zelo selektivna. Pomembnejši pobeg se je zgodil v zadnjem delu dirke, kjer so bili v ospredju trije ubežniki; David Per (Adria Mobil), Felix Engelhardt (Tirol KTM) in Fran Miholjević (Fiuli), ki so imeli dobro minuto prednosti na zaključnih krogih v Izoli. Beg je bil izničen v zadnjih 4 km, kjer se je dvojec Auer in Stockwell na zadnjem spustu proti cilju uspel odlepiti od glavnine in v ciljni ravnini obračunal za zmago. Auer je postal drugi Avstrijec z zmago na veliki nagradi Slovenske Istre, po Gregorju Mühlbergerju leta 2015.

Dirka za veliko nagrado Slovenske Istre je bila uvod v kolesarsko sezono na slovenskih tleh. Že v četrtek 24.3.2022 sledi dirka za veliko nagrado Nove Gorice in Vipavske doline, v nedeljo 27.3.2022 pa velika nagrada Adrie Mobil v Novem mestu.

0
Feed

Oddajte komentar